Pastane Simidi

Ana Sayfa » Hamur İşleri » Pastane Simidi

0 Kişinin Defterine Ekli

350 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle
MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 silme tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

Mis gibi kokusu ile saat fark etmeksizin herkesi mutfağa toplayacak, lezzetinin mükemmelliğinin yanında malzemelerinin azlığı ile de beğenileri kazanacak Pastane Usulü Sütlü Simit Tarifine bayılacaksınız! Yumuşaklığı ile herkesi kendine hayran bırakacak, çayın müdavimi olan simiti sizler de mutlaka bu tarif ile hazırlayın.

Üstelik fırına gitme derdi olmadan evde kendi elleriniz ile hazırlayacağınız bu tarifi dolapta saklayarak kahvaltıya vaktiniz kalmadığında hemen dolaptan çıkartabilir, 5 dakika ısıtıp ilk günki tazeliği ile tüketebilirsiniz. Pastane Usulü Sütlü Simit nasıl yapılır?

Videolu Pastane Simidi Tarifi

  1. Yoğurma kabımıza 1,5 su bardağı ılık süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı ılık su, 5 su bardağı unun birazını ekleyelim,
  2. Üzerine 1 paket instant maya, 1silme tatlı kaşı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım.
  3. Kalan unu da yavaş yavaş hamuru yoğurarak eklemeye devam edelim. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak, bu yüzden tüm unu bir anda eklemeden hamuru yoğurdukça kıvamına göre eklemeye dikkat etmeliyiz.
  4. Toparlanan hamurumuz hazır. Hamurumuzu bekletmeden hemen şekil vermeye geçiyoruz.
  5. Hamuru tezgaha alalım ve hamuru 24 eşit parçaya bölerek bezeler haline getirelim.
  6. Bezelerimizi kenara alalım, bir tane pişirme kağıdından tezgaha çıkaralım. Şekillendirdiğimiz simitleri susama bulamadan önce pişirme kağıdı üzerinde sıralayacağız.
  7. Bezelerimizden önce birini alalım elimizle bastırıp yuvarlayarak uzun şerit haline getirelim.
  8. Bir tane daha alarak aynı şekilde uzun şerit haline getirelim ve bu iki şeridi bir birlerine dolayarak burgu haline getirelim, uçlarını birleştirip yapıştıralım.
  9. Daha sonra pişirme kağıdı üzerine hazırladığımız simitleri tek tek dizelim. 24 bezeye böldüğüm için bu ölçülerle toplamda 12 adet simit elde edicem. Bunları 6’şar 6’şar iki seferde pişirmeyi planlıyorum.
  10. Eğer simitlerinizi daha geniş açmak isterseniz 6 simit tepsiye sığmayacaktırbelki 3 seferde de pişirmeniz gerekebilir. Veya benim gibi daha ufak simitler hazırlayıp 6 tanesini tek seferde pişirebilirsiniz.
  11. İlk tepsimiz için şekillendirdiğimiz simitleri önce 1 çay bardağı su ve 2 kaşık pekmez karışımına daha sonra da susama bulayalım ve simitlerimizi tepsiye dizelim.
  12. Burada özellikle vurgulamak istiyorum bu tarifimizde hamurumuzu öncesinde mayalanmaya bırakmadan şekillendirdik, siz yavaş yavaş simitlerinizi şekillendirirken ilk yaptıklarınız zaten kabarmaya başlayacaklar bu yüzden bu aşamada da çok fazla bekletmedim.
  13. Simit şeklini verdikten sonra belki 15-20 dakika kabarmaları için bekleyebilirsiniz. Bu süre ortam sıcaklığına veya mayanıza göre de değişebilir.
  14. Mayalanan simitlerimizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  15. Diğer tepsimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Pişen simitlerimiz hazır, sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
  16. Ben simitlerimin bir kısmını çift kilitli poşetlere koyarak derin dondurucu da saklayacağım. Tüketeceğim zaman dondurucudan çıkartarak 5 dakika fırında ısıtmam yeterli olacaktır.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Biberli Ekmek

Biberli EkmekMasterchef

02Makarna Salatası

Makarna SalatasıMasterchef

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kakaolu Muffin

Kakaolu Muffin Masterchef

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Kış Çorbası

Kış ÇorbasıMasterchef

02Duvaklı Pilav

Duvaklı PilavMasterchef

03Tavuk Sarma

Tavuk SarmaMasterchef

En lezzetli yemek tarifleri için yemek-tarifi.com

Tüm Hakları Saklıdır - 2020